67-miljonersvinnaren Mikael Oscarsson börjar andelsspela hos Travklubben.
Vid nästa onsdags V86-jackpot lägger rekordvinnaren premiärspelet.
– Fantastiskt roligt, säger han.

HÄR GÅR DU MED I TRAVKLUBBENS LAG PÅ ATG-TILLSAMMANS!

Micke, som han kallas, har varit travintresserad sedan barnsben när han fick följa med pappa till travbanan och sedan när familjen köpte travhäst på 90-talet.

Under unga år utvecklade den nu 38-årige rekordvinnaren ett sinne för spelet och under tiden på tipsföretaget ”Emalj” i Stockholm blev han upplärd av travspelslegendarerna Anders ”Dajmen” Jonasson och Jan ”Timo” Timonen.
2010 förändrades livet radikalt för den då 30-årige travspelaren. Han tog hem den hittills överlägset största vinsten på hästar i Sverige: 67 miljoner kronor.

– Första tiden efter vinsten var det ju overkligt och fantastiskt på samma gång. Dock bryr man sig mindre om det för varje år, eller så känner i alla fall jag. Rekord är till för att slås och jag skulle inte bli det minsta besviken om/när någon slår det. Sedan siktar jag naturligtvis på att vara den som slår mitt eget rekord, säger Mikael Oscarsson.

KOLLA: HÄR SPELAR DU MED MICKE OSCARSSON 

Hur ofta tänker man på det?

– Nuförtiden inte ofta alls, om ingen/inget påminner mig. Men så är ju fallet emellanåt och det är ju inte direkt så man mår dåligt av att tänka på det.

”Helt sjukt egentligen”

Storvinsten togs på Axevalla i februari. Året efter, samma omgång, på samma bana – slog Mikael till igen. Den gången blev vinsten drygt 20 miljoner kronor.
– Det var helt sjukt egentligen, för det var ju nästan exakt ett år efter. Det var ”samma” omgång som året innan, på samma bana och att då bli ensam vinnare igen vet jag inte vad det kan vara för odds på. Jag spikade Orali med Jeppe Juel i näst sista och han vann ganska enkelt till slut, trots att det såg omöjligt ut halvvarvet kvar. I sista satt jag med fyra streck. Lennartsson vann med Lamborghini S.T. och jag minns att det var den sista hästen som åkte med på systemet. Så helt klart så har jag haft marginalerna med mig, vilket är ett måste för att få till sådana här vinster. Det jag minns mest är att vi skulle iväg på kalas till Göteborg och kompisen som körde kom några minuter efter Lennartsson hade vunnit, så jag hann inte kolla utdelningen. Efter en halvtimme i bilen ringde ”ATG-Hasse” (inte nuvarande Lorden) och gratulerade och fattade inte hur jag hade kunnat bli ensam vinnare igen. Och jag svarade i neutral ton typ ”Jo nä men det blir bra” och liknande. Vi var ett gäng i bilen och jag ville inte berätta att jag vunnit, det hade blivit snackisen hela kvällen i sådana fall och det hade inte varit roligt för min bästa väns fru som fyllde år. Väl framme på festen fick jag smyga undan och berätta för Hasse varför jag varit så konstig. Han trodde att jag hade varit på begravning…

HÄR TAR DU RYGG PÅ 67-MILJONERSVINNAREN

Vad gör du till vardags nu?
– Jag lyckades skaffa tre barn på mindre än ett och ett halvt år 2016-2017 (ja det är med samma tjej, tvillingar), så det var svårt att plugga lika mycket trav som jag är van vid. Men nu är de en del på förskolan och somnar, peppar peppar ta i trä, nästan direkt på kvällen. Så nu är det full fart med travet igen och jag älskar det!
Hur är spelformen?
– Mycket bra! Man kommer in i perioder när man ser ”klart” och så är det just nu. Jag gjorde ett gästspel hos ett annat tillsammans-lag i slutet på november och lyckades sätta V86. Systemet kostade 4032 kronor och vi fick en bit över 600 000. Det har även blivit alla rätt i de två senaste V86-omgångarna, men då har det varit klen utdelning och ingenting att skryta över. På nyårsafton satt jag bra på det och hade fått in 7 rätt med Gianluca Boko (hade gett 5,3 miljoner) och Minnestads Ecuador (drygt 900 tusen). Styrningen med den sistnämnda vill jag helst förtränga, men så är travet ibland. Men formen är som sagt minst sagt god!
Hur ska det bli att börja spela andelsspel hos Travklubben.se och Torpa Tips & Trav?
– Fantastiskt roligt naturligtvis, annars hade jag aldrig gjort det. Jag blir uppriktigt mer upprörd när jag spricker på system som andra är med på, än mina egna. Det är en annan kick att glädja andra (förhoppningsvis) och jag ser verkligen fram emot detta!
Vad har du för mål/ambitioner med andelarna?
 – Egentligen det naturliga och enkla; att leverera vinster. Men samtidigt har jag varit med så pass länge att jag vet att det kan tid innan det kommer en större vinst. Det viktigaste att komma ihåg är att ha tålamod. Man kan vara snett på det/inte ha det rätta flytet 9 veckor i rad, för att vara helt rätt ute veckan efter och spela ”gratis” en långt tid framöver. Gillar man mitt upplägg och mina tankar så är det bästa rådet att ha is i magen.
Vad kan man som spelare förvänta sig om man köper dina andelar?
– Att jag är ordentligt påläst, framför allt till V86 som jag tycker är det överlägset bästa spelet just nu. Vågar nog påstå att det är få som läser på lika mycket som mig till onsdagar och det ger resultat i längden. Jag mår dåligt när jag inte har koll på samtliga hästar, även de på förhand sämre. Det kan vara lika viktigt att ha koll på dessa och veta vilka som inte behöver med på systemet. Jag läser allt och kollar in olika tipslinjers idéer, men går alltid min egen väg och det är många timmar som läggs i lopparkivet som är ett måste att gräva ned sig i. Självklart har jag även koll på V75, men ärligt så är V86 prio ett för mig och flest arbetstimmar läggs till onsdagarna.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– En bra start och sköna vinster till de som vill vara med.

Travklubben.se har nyligen inlett ett samarbete med Sveriges största sportsajt: Sportbladet.
Varje vecka kan du som kund spela med de populära rosa experterna hos oss.
Och under årets första spelomgång drog vi in 100 000 kronor på V86.
Nu är även en av Sveriges vassaste travspelare med på skutan.
Vi har rivstartat 2019!

Här kan du läsa mer om Micke Oscarsson.

HÄR GÅR DU MED I TRAVKLUBBENS LAG PÅ ATG TILLSAMMANS.

/ Felix Björklund, Travklubben.se

Travklubben.se gör andelar på ATG Tillsammans i samarbete med Torpa Tips & Trav.

Vill ni komma i kontakt med oss. Maila oss här.

Köp andelar till V75 och V86 från Sveriges tipselit